اخبار محرمانه

آخرين مطالب

زبان انگلیسی برای پولدار‌ها با طرح خانه ملت تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - زبان انگلیسی برای پولدار‌ها با طرح خانه ملت
٣٨
٠
روزنامه جوان / متن پیش رو در روزنامه جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
عنوان این طرح اگرچه «رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزشی»‌است، اما واگذاری آموزش زبان‌های موضوع این قانون و زبان انگلیسی به آموزشگاه‌های آزاد تحت نظارت آموزش و پرورش و حداکثر معادل سه سال تحصیلی منحصراً برای دانش‌آموزان مقطع دبیرستان، در عمل آموزش زبان را برای دانش‌آموزان و خانواده‌هایی را که توانایی پرداخت هزینه‌های ثبت‌نام در آموزشگاه‌های آزاد دارند، انحصاری می‌کند! چراکه در حال حاضر و با وجود مراودات گسترده تجاری و فرهنگی ایران با کشور‌هایی همچون عراق، چین و روسیه یا دیگر کشور‌های منطقه، آموزشگاه‌های آزاد آموزش زبان در کشور عموماً زبان انگلیسی آموزش می‌دهند و خانواده‌ها و دانش‌آموزان در عمل گزینه دیگری به جز زبان انگلیسی پیش رو ندارند. بگذریم از اینکه حتی با فرض فراهم بودن زیرساخت‌های لازم برای آموزش سایر زبان‌ها، گرایش دانش‌آموزان و خانواده‌ها به سمت زبان‌های دیگر مستلزم فرهنگسازی و بیان ضرورت‌ها و منافع آموزش زبان‌هایی غیر از زبان انگلیسی است؛ موضوعاتی که در طرح مزبور دیده نشده و همچنین این طرح علاوه بر منع استخدام معلم زبان انگلیسی می‌گوید: دبیران فعلی زبان انگلیسی یا باید جذب آموزشگاه‌های آزاد شوند یا در پست‌های اداری مشغول شوند و یا مجدداً در رشته دیگری تحصیل کنند! دبیر شورای عالی آموزش و پرورش هم در این‌باره می‌گوید: «وزارت آموزش و پرورش اصلاً در جریان این طرح نیست!»
«زبان علم فقط انگلیسی نیست. اصرار بر ترویج انحصاری انگلیسی ناسالم است. زبان‌های دیگر مثل اسپانیولی، فرانسه، آلمانی و کشور‌های شرقی هم زبان علمند. کشور‌های دیگر جلوی نفوذ زبان بیگانه را می‌گیرند. نمی‌گویم از فردا آموزش انگلیسی را تعطیل کنیم، اما بدانیم چه می‌کنیم.»
این‌ها بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب در انتقاد از انحصارگرایی در آموزش زبان انگلیسی در مدارس و محافل علمی کشور است. سخنانی که سه سال پیش موجب طرح موضوع رفع انحصار از زبان انگلیسی شد و حالا بعد از سه سال 58 تن از نمایندگان مجلس طرحی را اعلام وصول کرده‌اند که هدفش رفع انحصار از زبان انگلیسی عنوان شده است، اما این طرح با شکل و شمایل کنونی لااقل هیچ‌گونه نقشی در رفع انحصار از آموزش زبان انگلیسی نخواهد داشت و با برون سپاری آموزش زبان انگلیسی به آموزشگاه‌های آزاد، تنها انحصاری دیگر را بر این انحصار می‌افزاید؛ انحصار در آموزش زبان انگلیسی برای پولدارها!
چند و، چون طرح تازه مجلس
براساس این طرح آموزش زبان‌انگلیسی از برنامه مدارس حذف و اختیاری اعلام شده و دانش‌آموزان برای یادگیری می‌توانند به آموزشگاه‌های آزاد مراجعه کنند که همین مسئله هم موجب شده تا بسیاری از کارشناسان تعلیم و تربیت طرح مجلس را غیرکارشناسی و موجب افزایش بی‌عدالتی آموزشی بدانند چراکه به طور یقین همه دانش‌آموزان و به‌خصوص دانش‌آموزان مناطق محروم امکانات مالی یا زیرساختی آموزش زبان در آموزشگاه‌های آزاد را ندارند؛ اگرچه این طرح برای این دسته از دانش‌آموزان هم فکر‌هایی کرده و در تبصره 2 آن آمده اگر دانش‌آموزی پول آموزشگاه آزاد نداشت، می‌تواند از بورسیه برخی زبان‌ها براساس مراودات فرهنگی استفاده کند، اما ساز و کار‌های ارائه این بورسیه‌ها مشخص نیست و معلوم نیست آیا این بورسیه‌ها می‌توانند همه دانش‌آموزان خواهان تحصیل در گرایش نظری را که توانایی مالی آموزش زبان در آموزشگاه‌ها را ندارند پوشش دهد یا خیر؟
همچنین تبصره‌ای از این قانون می‌گوید: در مناطق دورافتاده و محروم که به هیچ عنوان امکان برقراری آموزشگاه‌های آزاد و ارائه آموزش در همه زبان‌ها مورد تأیید فراهم نیست، آموزش و پرورش می‌تواند با همکاری یکی از دانشگاه‌های مجری طرح و با توجه به تقاضای غالب دانش‌آموزان و گویش و زبان رایج مردم بومی منطقه نسبت به فراهم‌آوردن امکان آموزش فشرده (حداقل 5/ 1 سال تحصیلی) یک یا دو زبان فقط برای دانش‌آموزان شاخه نظری با جلب حمایت مالی مذکور در تبصره یک ماده 2 این قانون و منابع حاصل از برون‌سپاری آموزش زبان، اقدام کند. بنابراین از آنجایی که زیرساخت‌های لازم آموزشی و فرهنگی فراهم نشده ممکن است این یک یا دو زبان در نهایت به همان زبان انگلیسی منتهی شود!
از همه جالب‌تر اینکه مهدی نوید ادهم، دبیر شورای عالی آموزش و پرورش نیز درباره حذف زبان انگلیسی در مدارس می‌گوید: «وزارت آموزش و پرورش اصلاً در جریان این طرح نیست و ما نمی‌دانیم که دقیقاً نمایندگان می‌خواهند چه اقدامی انجام دهند.» وی می‌افزاید: «در بسیاری از شهر‌ها به‌خصوص استان‌های محروم ما آموزشگاه‌های زبان نداریم، باید در این باره شفاف‌سازی شود.»
چالش‌های فرهنگی پیش‌رو
از سوی دیگر همین حالا هم برخی آموزشگاه‌های زبان انگلیسی کتبی را برای آموزش انتخاب می‌کنند که با اصول و موازین سبک زندگی ایرانی اسلامی در تضاد است و بر مبنای سبک زندگی ما بومی‌سازی نشده است. به خصوص اینکه در این طرح آمده است: «آموزشگاه‌های آزاد در مورد روش‌های آموزش، امتحانات، نمرات و طول مدت سال تحصیلی و امثالهم استقلال عمل خواهند داشت و آموزش و پرورش ضمن اعمال نظارت حاکمیتی فقط مجاز به برگزاری یک آزمون نهایی در سال آخر دوره دبیرستان خواهد بود»، اما کتب زبانی که در مدارس تدریس می‌شود لااقل از این منظر مشکلی ندارد و حاوی تصاویر و مفاهیم نا مناسب ارزشی نیست. بنابراین واگذاری کار آموزش زبان به آموزشگاه‌های آزاد می‌تواند چالش‌های فرهنگی ناشی از آموزش زبان بیگانه را نیز جدی‌تر از قبل مطرح کند.
سؤالات بی‌پاسخ
اینکه مراودات تجاری و فرهنگی ما با کشور‌های انگلیسی زبان نیست، واقعیتی انکار ناپذیر است. در چنین شرایطی فارغ‌التحصیلان رشته‌هایی همچون زبان روسی یا زبان چینی با بازار کار بسیار مناسبی مواجه‌هستند. از سوی دیگر نظام آموزشی ما برای آموزش زبان‌های خارجی چندان کارآمد نبوده است و با وجود آنکه دانش‌آموزان ایرانی از دوره راهنمایی با دو زبان انگلیسی و عربی آشنا شده و هر دانش‌آموزی حداقل شش سال از دوران تحصیلش را در مدرسه برای این دو زبان آموزش می‌بیند، اما خروجی نهایی و ناتوانی اغلب ما از تکلم یا درک مطلب به دو زبان انگلیسی و عربی نشان‌دهنده ضعف نظام آموزشی در این زمینه است.
با وجود این آیا راهکار رفع انحصار از زبان انگلیسی در مدارس و محافل علمی و بهبود کیفیت آموزش زبان حذف کامل زبان از نظام آموزشی و برون‌سپاری آن به آموزشگاه‌های خصوصی است؟ آیا چنین راهکاری یک بار دیگر اصل 30 قانون اساسی و وظیفه دولت برای آموزش همگانی رایگان را که همین حالا هم به اندازه کافی با گسترش خصوصی‌سازی در بخش آموزش نقض‌شده بیش از پیش نقض نمی‌کند؟ و آیا حذف کامل زبان از برنامه‌های درسی به جای گنجاندن زبان‌های جایگزین و قدرت انتخاب دانش‌آموزان برای آموزش زبان مورد علاقه نمی‌تواند سطح علمی افراد در جامعه را تنزل دهد؟ چراکه با توجه به سیل واردات در کشور برای بهره‌گیری از یک وسیله ساده همچون تلفن همراه هم یک حداقلی از سواد عربی یا انگلیسی ضروری به نظر می‌رسد. این‌ها سؤالاتی است که به نظر می‌رسد طرح تازه مجلس قادر به پاسخگویی به آن نیست و به طریقه اولی این طرح نمی‌تواند مطالبه رهبر انقلاب در رفع انحصار از زبان انگلیسی را برطرف کند بلکه طرحی که خود موجب انحصار در آموزش زبان برای دانش‌آموزانی می‌شود که قادرند شهریه آموزشگاه‌های آزاد را پرداخت کنند و چه کسی می‌تواند تضمین بدهد بچه‌ها و خانواده‌هایشان زبانی را که برای آموزش در آموزشگاه انتخاب می‌کنند، زبان انگلیسی نباشد؟! آن هم وقتی بالای 90 درصد آموزشگاه‌های زبان در کشورمان مختص زبان انگلیسی است. شاید لازم باشد نمایندگان مجلس پیش از هر طرحی برای حذف آموزش زبان انگلیسی شرایط و زیرساخت‌ها را برای آموزش زبان‌های دیگر آماده کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/181326/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

زاخارووا: پلوسی به آمریکایی‌ها توهین می‌کند

شکستن خط قرمزها به سبک سحردولتشاهی

رقص محسن کیایی و محمد بحرانی با آهنگ خواننده لُس‌آنجلسی مقابل چشم مردم

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه در میان اعتراضات حمایت از غزه

چهره ها/ عکسی از تغییر چهره باورنکردنی مجری «کلید اسرار»

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است

آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!

سعید آقاخانی از «ساعت خوش» تا «تمساح خونی»

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌ خواستم هاشمی را ترور کنم

تاریخ‌سازی دختر دوومیدانی‌کار ایران با کسب طلای جوانان قهرمانی آسیا

تصاویری از اعتراضات دانشجویی برای حمایت از غزه در معروف‌ترین دانشگاه‌های آمریکا

قصه انتقام هدیه تهرانی از پرویز پرستویی

وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید

روایت شهین تسلیمی از ورودش به بازیگری با سریال مهران مدیری

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی