اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آمریکا و انرژی خلیج فارس اخبار محرمانه از منابع دیگر

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - کاهش نیاز آمریکا به انرژی منطقه خلیج فارس به معنی کاهش اهمیت کشورهای حوزه خلیج فارس در سیاست های آتی کشورهای غربی بخصوص ایالات متحده دارد که عملکرد دولت دونالد ترامپ گواه این مدعاست که نگاه آمریکا به این کشورها صرفا منفعت طلبانه بوده و این موضوع بارها به شکلی تحقیرآمیز در سخنان ترامپ هویدا بوده است.
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل / حسن احمدی
در خبرها آمده بود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که برای تبلیغات انتخاباتی به پنسیلوانیا سفر کرده بود، تصریح کرده است که« ما نیازی نداریم که کشتی‌های بیشتری در خلیج فارس داشته باشیم چرا که خودمان نفت و گاز داریم.» فارغ از نوع نگاهی که به رئیس جمهور فعلی ایالات متحده در جهان وجود دارد و به دلیل شخصیت خاص و غیرمعقولش، سخنان وی چندان جدی گرفته نمی شود، اما باید اذعان نمود که آنچه وی درباره سیاست انرژی این کشور بیان کرده چندان دور از حقیقت نیست.
ایالات متحده از زمان استقلال در ژوئیه 1776میلادی و بعد از آن انعقاد معاهده پاریس در سپتامبر 1783 بیش از یک قرن حضور محدودی در منطقه خلیج فارس داشت و حضورش در دریاهای آزاد صرفا در دریای مدیترانه برای دفاع از کشتی های حامل مواد مخدر بود که این مساله سبب ایجاد تنش هایی با کشتی های تجاری محلی از جمله حکومت طرابلس و بعدها با مراکش، الجزایر و تونس نیز می شد. اولین حضور آمریکا در منطقه به سال 1833 برمی گردد که پس از مذاکره بین رابرتس و سلطان سعید قراردادی بین آمریکا و مسقط امضاء شد که بر آن اساس کنسولگری آمریکا در مسقط دایر شد. پس از سالها انزواگرایی ، بر اساس نظر روزولت رئیس جمهور وقت آمریکا که معتقد بود که آمریکا باید نقش عمده تری را در صحنه جهانی به عهده گیرد و بخصوص پس از جنگ جهانی اول نقطه عطفی در روند افزایش مداخله گرایی ایالات متحده آمریکا در مناسبات جهانی را فراهم ساخت .پس از جنگ جهانی دوم نیز که نظام جدید بین المللی به دو قطب شوروی و آمریکا تکوین یافته بود،حضور آمریکا در خلیج فارس تقویت شد ویگان هایی از نیروی هوایی آمریکا به همراه نظامیان انگلیسی در منطقه ظهران عربستان سعودی حضور یافتند. این حضور و توسعه نفوذ در دوران های مختلف روسای جمهور این کشور تقویت شد و جیمی کارتر، ریگان، جرج بوش پدر، بیل کلینتون ، جرج بوش پسر، اوباما و دونالد ترامپ هر کدام با سیاستی خاص درصدد مداخله گری بودند و محور این مداخلات سیاست های آنها در قبال امنیت و انرژی خلیج فارس تنظیم می شده است. دونالد ترامپ که راهبرد هایش با محوریت مداخلات منفعت طلبانه تنظیم می شود ، این بار با اعلام بی نیازی از انرژی خلیج فارس راهبرد نیکسون کسینجر را بی اعتبار ساخته است.اما آیا این سیاست با واقعیت مطابقت دارد و بسترهای شکل گیری این موضوع چه بوده است؟
واقعیت این است آنچه ایالات متحده آمریکا را وادار کرده است در سیاست انرژی خود تجدید نظر نمایند، واهمه از عدم توانایی در کنترل امنیت منطقه خلیج فارس و تنوع بخشی به منابع انرژی و ایجاد توازن بین عرضه و تقاضا می باشد که موضوع نخست یعنی مخاطرات امنیتی منطقه خلیج فارس از اهمیت ویژه تری برخوردار است، موضوعی که اکنون و پس از ناتوانی از سقوط پهپاد خود و نفتکش انگلیسی بیشتر رخ نموده است. بر خلاف کشورهای آسیایی همچون چین و هند که در سال 2018 به ترتیب روزانه ببش از از8.4 و 4.9 میلیون بشکه نفت وارد نموده اند که غالب این وادرات از کشورهای حوزه خلیج فارس بوده ، ایالات متحده آمریکا با سرمایه گذاری بر روی نفت شیل و کاهش واردات از خلیج فارس و واردات بیشتر از کانادا و مکزیک ، درصدد کاهش مخاطرات امنیتی انرژی از این منطقه است .
قانون امنیت و استقلال انرژی این کشور که در سال 2007 امضاء شده، راهبرد بلند مدتی جهت استقلال انرژی آمریکا می باشد که تلاش دارد با کاهش وابستگی به منابع نفت کشورهای منطقه خلیج فارس و جایگزینی آن با منابع داخلی (نفت شیل) و افزایش واردات از سایر مناطق نفت خیز پیرامون خود نظیر کانادا و مکزیک مخاطرات امنیت ملی این کشور را از بین ببرد. بر این اساس طبق گزارش آژانس اطلاعات انرژی ایالات متحده وادرات نفت این کشور از کشورهای خلیج فارس نیز از 2.660 هزار بشکه در سال 2001 به 1.650 هزار بشکه در سال 2009 و 1.715 میلیون بشکه در سال 2017 کاهش یابد.در این میان میانگین واردات نفت خام ایالات متحده از عربستان سعودی که در سال 2000 بین 1 تا 1.5 میلیون بشکه بشکه در روز در نوسان بوده، در اواخر سال 2018 به زیر یک میلیون بشکه در روز نیز رسیده است.این در حالی است که وادرات این کشور از کانادا که در نوامبر 2000میلادی اندکی بیش از 1 میلیون بشکه در روز بوده در نوامبر 2018 به بیش از 4.2 میلیون بشکه در روز رسیده است.
این مساله معانی مختلفی را می تواند در بر داشته باشد:
نخست اینکه انقلاب اسلامی ایران که از ابتدا شعارش مبارزه با استکبار جهانی بود اکنون پس از سال ها مبارزه و در پیش گرفتن سیاست مقاومت در برابر آنها در حال عبور موفقیت آمیز از گردنه تاریخی تعیین کننده می باشد و می رود که با خارج کردن ابرقدرت ها از منطقه و شکست هیمنه آنها، بسترهای لازم را جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی فراهم ناید.
دوم اینکه این اقدام و عمل آمریکا در کاهش نیاز به انرژی منطقه خلیج فارس به معنی کاهش اهمیت کشورهای حوزه خلیج فارس در سیاست های آتی کشورهای غربی بخصوص ایالات متحده دارد که عملکرد دولت دونالد ترامپ گواه این مدعاست که نگاه آمریکا به این کشورها صرفا منفعت طلبانه بوده و این موضوع بارها به شکلی تحقیرآمیز در سخنان ترامپ هویدا بوده است.
سوم اینکه کشورهای منطقه که پیش از این با هزینه کردن بخش زیادی از بودجه خود به دنبال خرید امنیت عاریتی از غرب بودند باید به سیاست امنیت دسته جمعی منطقه ای با همسایگان روی آورده و با دوری از سیاست های تنش زای خود و با انعقاد پیمان های منطقه ای، امنیت خود را تامین نمایند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/148054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

آخرین وضعیت شکایت صداوسیما از مهران مدیری و پخش دورهمی؛ در انتظار تعیین تکلیف شبکه نسیم

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

چهره ها/ عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم

ادعای جنجالی یکی از عمو‌های فیتیله‌ای علیه مجید قناد!

چهره ها/ سلفی متفاوت المیرا شریفی‌مقدم در برنامه تلویزیون

مادرشوهر و عروس چه دعوایی کردن

اگر زن شاغل است حساب مشترک باز کنید

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

آغاز بالن سواری تاریخی پایتختی‌ها

دوره ما اینطوری نبود!

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

چهره ها/ پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد همسرش

فیلم سینمایی "شیفت شب"؛ فردا شب از آی‌فیلم

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیل

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

عصبانیت "نقی" از تیپ پایتختی‌ها در سفر خارج

یه زخم گردن باعث سوءتفاهم شد!

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی به نقل از وکیلش

با «مثبت آموزش» به روز باشید

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

چیزی که تورو نکشه قوی‌ترت میکنه!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی