اخبار محرمانه

آخرين مطالب

منازعه ایران و آمریکا؛ چرا روسیه احساس خطر می‌کند؟ تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
منازعه ایران و آمریکا؛ چرا روسیه احساس خطر می‌کند؟
٣٩١
٠
فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
همزمان با تشدید فشار‌های آمریکا علیه ایران، مواضع روسیه در حمایت از ایران صریح‌تر و بیشتر شده است. مقامات روسیه، بنا به دلایلی که به امنیت ملی کشورشان مربوط می‌شود، احساس می‌کنند فشار‌ها بر ایران از خط قرمز عبور کرده است.
به گزارش فرارو، معمولا در سطح جهان، سیاست خارجی روسیه با آمریکا جز در موارد محدود تناقضاتی دارد. در بعضی از کشور‌ها مثل ونزوئلا و سوریه، که آمریکا علنا و مستقیما برای براندازی رژیم‌های مستقر مداخله کرد، روسیه جلوی آمریکا ایستاد و حتی برای جلوگیری از موفقیت آمریکا، به این کشور‌ها نیروی نظامی اعزام کرد.
اکنون به نظر می‌رسد کشور دیگری در حال تبدیل شدن به نقطه اصطکاک روسیه و آمریکا است: جمهوری اسلامی ایران. از ماه مه تاکنون، لحن و ادبیات روسیه به طرز واضحی به نفع ایران تغییر کرده است. البته پیش از این هم روسیه اظهارات ضدایرانی بیان نمی‌کرد، اما به این وضوح هم از ایران در برابر آمریکا جانبداری نمی‌کرد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، اخیرا اعلام کرده که کشورش حاضر است در فروش نفت به ایران کمک کند. علاوه بر این، الکساندر شرین، معاون اول کمیته دفاعی دومای روسیه، گفته است با توجه به استقرار سامانه موشکی «پاتریوت» آمریکایی در خاورمیانه، ایران به سامانه دفاع ضدهوایی «اس-400» نیاز دارد. روز دوشنبه گذشته، آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه برخی مقامات ارشد ایران اعمال کرد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، این تحریم‌ها را محکوم و از سختگیری اروپا علیه ایران هم ابراز تاسف کرد. این مقام روس، با بیان اینکه تحریم‌های یکجانبه آمریکا «غیرقانونی» است، افزود: «اکنون ما شاهد این هستیم که اعضای اروپایی برجام تحت تاثیر آمریکا در برخی از جنبه‌ها رویکرد سختگیرانه‌ای نسبت به ایران پیدا کرده‌اند، که این اتفاق نگران کننده‌ای است.» ریابکوف سپس افزود کشورش با تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران مقابله خواهد کرد.
ظاهرا مخالفت صریح و علنی روسیه با فشار‌های آمریکا علیه ایران، با سختگیری‌های فزاینده اروپا بر ایران بی‌ارتباط نیست. با آشکار شدن نشانه‌هایی از همگرایی اروپا و آمریکا در برابر ایران، روسیه احساس می‌کند سطح فشار‌ها بر ایران از خطوط قرمز عبور کرده است. اما این خطوط قرمز چیست؟
روسیه در ایران دو خط قرمز دارد که با منافع ملی‌اش ارتباط تنگاتنگی دارند. نخست: پس از انقلاب اسلامی ایران، روابط تهران و مسکو به تدریج رو به بهبودی گذاشت. هرچند که به دلیل حمایت شوروی از صدام حسین، در جنگ ایران و عراق، این روابط مدتی به سردی گرایید. فروپاشی شوروی و صعود ولادیمیر پوتین در روسیه، که آشکارا در پی احیای عظمت کشورش در برابر غرب است، در کنار افزایش تنش‌ها میان ایران و غرب به دلیل پرونده هسته‌ای، زمینه مناسبی برای تحکیم روابط ایران و روسیه فراهم کرد. با این حال، نباید این بهبودی را به معنای پدید آمدن اتحاد استراتژیک میان تهران و مسکو دانست. در سال‌هایی که ایران به دلیل مسئله هسته‌ای تحت تحریم بود، روسیه در این مورد مشخص با غرب همراهی کرد و حتی در دوره تحریم‌ها از تحویل سامانه موشکی اس-300 به ایران خودداری کرد. این همراهی، از یک هدف استراتژیک روسیه خبر می‌دهد و آن از بین بردن احتمال ساخت تسلیحات هسته‌ای در ایران است. اگر چه ایران صریحا تاکید کرده که هرگز چنین تسلیحاتی نخواهد ساخت. اما طبیعی است که روسیه از احتمال مسلح شدن همسایه‌اش به تسلیحات استراتژیک نگران شود. خصوصا که این همسایه حداقل دو بار با روسیه جنگیده است. با این حال، با توجه به اینکه امروز آمریکا در پی نابود کردن تمام توانمندی‌های هسته‌ای ایران است، روسیه لزومی نمی‌بیند در این زمینه اقدامی انجام دهد. حال، اگر روسیه با غرب در مسئله ممانعت از ساخت تسلیحات هسته‌ای توسط ایران، همسو و موافق است، پس چرا این روز‌ها با فشار‌های آمریکا علیه ایران مخالفت می‌کند؟ خط قرمز دوم روسیه در ایران، به این پرسش پاسخ می‌دهد.
دوم؛ یکی از اصول فعلی سیاست خارجی روسیه این است که آمریکا و ناتو را از مرز‌های خود دور کند. در واقع روسیه مجدانه تلاش می‌کند از افزایش نفوذ آمریکا در کشور‌های همسایه‌اش جلوگیری کند. زمانی که نظام طرفدار روسیه در اکراین سقوط کرد و معلوم شد که نظام بعدی در کیف طرفدار آمریکا خواهد بود، روسیه نه تنها برای جلوگیری از این امر مداخله کرد، بلکه حتی شبه جزیره کریمه را هم تصرف کرد. همین ماجرا، به نحوی دیگر در سوریه و ونزوئلا تکرار شد. اگر روسیه نگذاشت در ونزوئلا و سوریه که فرسنگ‌ها با مرزش فاصله دارند، یک نظام طرفدار آمریکا سر کار بیاید، آیا قبول می‌کند در کشوری که با آن مرز مشترک دارد، یک نظام طرفدار آمریکا روی کار بیاید؟!
همزمان با قطع صادرات نفت ایران در ماه مه، لحن روسیه کاملا تغییر کرد. ظاهرا مقامات روسیه به این ارزیابی رسیده‌اند که هدف نهایی آمریکا در ایران، «تغییر رژیم» است. شاید به همین دلیل است که زمیر کابولوف، دیپلمات ارشد در وزارت خارجه روسیه، روز چهارشنبه به رسانه‌ها گفت در صورت اقدام نظامی آمریکا علیه ایران، روسیه به حمایت از تهران خواهد پرداخت. بدیهی است که روسیه هنوز جولان آمریکا در ایران در دوره نظام پهلوی را فراموش نکرده است. در آن زمان، آمریکا در مرز‌های ایران و شوروی ایستگاه‌های اطلاعاتی و نظامی داشت. در دهه 1970، حدود 52 هزار آمریکایی در ایران زندگی می‌کردند که بسیاری از آنان پیمانکاران نظامی بودند. در 28 نوامبر 1973، یک جنگنده میگ 21 شوروی، به یک جت جاسوسی ایرانی بر فراز خاک شوروی حمله و آن را سرنگون کرد. بعد‌ها معلوم شد که دو خلبان ایرانی و آمریکایی این جت را هدایت می‌کردند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/123583/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی