اخبار محرمانه

آخرين مطالب

در این بازی فقط «سوفیا» مجازات می‌شود تحلیل ویژه

در این بازی فقط «سوفیا» مجازات می‌شود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فارس / متن پیش رو در «فارس» منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
در آخرین ساعت‌های سال 1402، ویدیویی دردآور توسط یکتا ناصر منتشر شد که او مدعی بود منوچهرهادی تنها دخترشان را دزدیده و به زور برده است! دلیل انتشار این ویدیو در فضای مجازی چه بود و چه کسی بخاطر آن مجازات خواهد شد؟

چند ساعت تا پایان سال 1402 نمانده بود که ویدیویی از شیون و ابراز نگرانی یکی از بازیگران مطرح کشور در فضای مجازی منتشر شد: «دخترمو دزدیده!» این ویدیو تصویر مادری را نشان می‌دهد که به اصطلاح نگران دخترش است و پدرش او را دزدیده است. یکتا ناصر و منوچهرهادی زوج هنرمندی بودند که در چندسال اخیر با یکدیگر ازدواج کرده و در این دوران هم چند کار مشترک تولید کردند؛ اما به یک باره با منتشر کردن خبر جدایی‌شان اذهان عمومی را متعجب کردند.
ضجه‌هایی که سال مردم را تحویل کرد!
یکتا ناصر در آخرین روز سال 1402 ویدیویی از خود به اشتراک گذاشت که به دلیل ضجه‌های دردآور این بازیگر معروف، حال طرفداران آن‌ها، همزمان با سال تحویل، متحول شد!این بازیگر زن سینمای ایران در این ویدیو مدعی بود که منوچهر هادی تنها فرزندشان را دزدیده و به زور برده است؛ اما کمی بعد مشخص شد که منوچهرهادی با هماهنگی و براساس توافقی که با مادر سوفیا داشته، دخترش را برای مدت چند روز پیش خودش نگهداشته است.
تنها آرزوی من خوشحالی دخترم است
یکتا ناصر بارها در فضای مجازی و برنامه‌های تلوزیونی اعلام کرده بود که مانند هر مادری بهترین‌ها را برای تک دخترش می‌خواهد و بزرگترین آرزوی او برای سوفیا خوشحالی و یک زندگی با رضایت است. او در گفت‌وگویی در پاسخ به این سؤال که به سوفیای 20 ساله چه چیزی می‌گویی؟، گفته بود: «تا آن جایی که عقل و شعور و دانشم اجازه ‌دهد، هرکاری که بتوانم برای سوفیا انجام می‌دهم.» حال سؤال اینجاست؛ اگر سوفیای 20 ساله این ویدیو که ضجه‌ها مادرش به همراه «دزد» خطاب کردن پدرش تا سال‌های بعد در اینترنت و فضای مجازی موجود است، ببیند، چه واکنشی نشان خواهد داد؟ این روزها به اشتراک گذاشتن لحظات غم و شادی در فضای مجازی به قدری گسترده شده است که بسیاری از افراد از آن برای جذب مخاطب، فالوور، پول، توجه و یا برای انتقام گرفتن و سورپرایز کردن فردی دیگر انجام می‌دهند و از جلب توجه دیگران و گرفتن لایک و کامنت از کاربران حس رضایت می‌کنند. اما مگر یک بازیگر سرشناس، دنبال چنین جلب توجهی است؟ در این زمینه سوالاتی مطرح است که علت انتشار این ویدیوها در فضای مجازی چیست؟ آیا اقدام وی در راستای احساسات مادری بوده؟ این اتفاق چه تبعاتی برای سوفیا خواهد داشت؟ اگر این اتفاق در کشورهای دیگر رخ می‌داد چه واکنشی در پی داشت؟برای پیدا کردن پاسخ این سوالات به سراغ علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روان‌شناس اجتماعی رفتیم.
سواستفاده از شهرت به دلیل خلأ قانونی
وی در خصوص چرایی به اشتراک گذاشتن چنین محتواهایی در فضای مجازی توسط سلبریتی‌ها می‌گوید: به اشتراک گذاشتن این نوع از محتوا‌ها در فضای مجازی در همه جای دنیا بسیار باب شده و دلیل آن این است که متأسفانه برخی از سلبریتی‌ها می‌خواهند با استفاده از شهرتی که دارند به وسیله راه‌انداختن موجی در جامعه خصوصاً در مواردی مانند بحث‌های حقوقی و قانونی بر روی رأی قاضی تأثیر گذاشته یا طرف مقابل را وادار به کاری که مطلوبشان است، کنند. وی در ادامه می‌گوید: این روش، روش بسیار شناخته شده‌ای است که در همه جای دنیا به اشتباه از آن استفاده می‌شود؛ اما در کشورهای دیگر قانونی وجود دارد به منظور آنکه اگر فردی بحث زندگی شخصی‌اش را که یک سر آن به فرد دیگری باز می‌گردد «همسر و فرد مقابل» منتشر کند و فرد مدعی در دادگاه نتواند ادعاهای خود را اثبات کند «سوء» می‌شود. سوء شدن یعنی طرف مقابل می‌تواند ادعای خسارت کند و آن آبرویی که ازش برده شده را در قالب پول و خسارت بگیرد.اما در کشور ایران از نظر قانونی، امری تحت عنوان سوء شدن وجود ندارد؛ در نتیجه افراد به راحتی به خودشان اجازه می‌دهند تا چنین رفتاری را انجام دهند. به عنوان مثال این مسئله فقط مربوط به زندگی شخصی خانم یکتا ناصر نبوده و زندگی شخصی فرزند و همسر سابقشان هم در این رفتار دخیل بوده است. اما از آنجایی که سوء شدن در قانون ایران وجود ندارد و یک خلأ قانونی داریم هرکسی به خودش اجازه می‌دهد چنین رفتارهایی را انجام دهد. که این امر سواستفاده از شهرت و موقعیت اجتماعی است.
در این بازی فقط «سوفیا» مجازات می‌شود
این جامعه شناس با اشاره به منشور حقوق کودک، می‌گوید: در منشور حقوق کودک نوشته شده است: «پدر و مادر اجازه ندارد به جای فرزندشان تصمیم بگیرند یا کاری را انجام دهند که سال‌های بعد موجب سرشکستگی و یا ناراحتی کودک شود.» به عنوان مثال والدین اجازه ندارند بدون اجازه فرزندشان برای آنها پیج شخصی بسازند، تولید محتوا کرده و از کودک به عنوان بلاگر استفاده کنند. این کودکان زمانی که بزرگتر می‌شوند و این فیلم‌ها را می‌بینند مطمئناً حس خوبی نخواهد داشت. آیا پدر و مادری که به هر دلیلی جدا شده‌اند و برای این جدایی حق قانونی داشته‌اند، حق دارند آبروی یک نفر دیگر «فرزند» را ببرند؟ وی در پاسخ به پرسش خود ادامه می‌دهد: از آنجایی که جایگاه پدر و مادر برای فرزند یکسان است، هرکدام از این والدین که محکوم شوند، انگار که کودک مجازات شده است؛ که متأسفانه جایگاه قانونی برای جلوگیری از این روش غلط وجود ندارد و باید یک قانونی برای آن تدوین شود.
چه کسی از سوفیاها دفاع می‌کند؟
شریفی یزدی در ادامه درباره اینکه آیا فرد یا سازمانی در کشور وجود دارد که خانواده‌ها را برای انتشار ویدیو و سواستفاده از فرزندشان بازخواست کند؟، پاسخ می‌دهد: حقوق منشور کودک وجود دارد اما فرد یا سازمانی که بخواهد علیه والدین در دادگاه شکایت کند در ایران وجود ندارد. در غرب انجمن‌های حمایت از کودکان وجود دارد که در دادگاه علیه پدر و مادر شکایت می‌کنند و یک سری از ارگان‌ها مانند بهزیستی برای مدت زمان مشخصی کودک را از خانواده‌ گرفته و نگهداری می‌کنند. اما در ایران زمانی که پدر و مادر فرزندشان را به بلاگر تبدیل می‌کنند و یا به هر بهانه‌ای از آنها استفاده می‌کنند فرد یا سازمان و ارگانی وجود ندارد که بخواهد از این خانواده‌ها شکایت کند و فقط دادستان به عنوان مدعی‌العموم می‌تواند اقامه دعوا کند که معمولاً وارد نمی‌شوند.
خشونتی که یک جامعه را درگیر می‌کند
این روان‌شناس اجتماعی در خصوص تأثیر انتشار چنین محتواهایی در فضای مجازی و دسترسی آحاد جامعه به آن می‌گوید: جنس چنین محتوایی خشونت خانگی است. براساس مطالعات روان‌شناسی شخصی که ناظر و شاهد خشونت‌های خانگی یا اخبار بد باشد، میزان لطمه‌ای که می‌بیند اگر بیشتر از فرد خشونت دیده نباشد، کمتر نیست. به عنوان مثال اگر والد کودک را در خانه کتک بزند، خواهر و برداری که شاهد آن خشونت بوده‌اند، آسیب بیشتری نسبت به فرد کتک خورده می‌بینند و آثار بیشتری را می‌پذیرند؛ بنابراین زمانی که این خشونت به صورت ویدیو در سطح جامعه منتشر می‌شود باعث افزایش میزان افسردگی، اضطراب و بدبین شدن مردم نسبت به شریک زندگی و همسرشان خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1215601/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد «کیهان» از سخنان اخیر اسحاق جهانگیری

برنامه وزارت صمت برای افزایش 20 درصدی تولید خودرو در سال 1403

سیاه و سپید اوراق زدایی از بودجه دولت

تصاویری از حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به یک هدف مهم در حیفا

زن فلسطینی خانه ویران‌شده‌اش را جارو می‌کند

امیرعلی نبویان: تا غم نان است چشم مردم به دست شاطر است نه دهن شاعر

جشن خانوادگی روز ملی خلیج فارس در جزیره کیش

سرمقاله جام جم/ عیار تسلیم‌ناپذیری دربرابر ظلم

سرمقاله اطلاعات/ ناترازی‌ها در اقتصاد

سقوط سودآوری بیت‌کوین

مردم ایسلند در دفاع از مردم غزه به خیابانها ریختند

بازپخش «پایتخت 6» همچنان در توقیف!

آغاز ضبط مناظره‌های مرحله دوم انتخابات مجلس

اقتدار امروز کشور مرهون خون شهداست

برگزاری اولین یادواره «ایثار و شهادت» شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند

جلسه ستاد شاهد استان با هدف بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان جامعه ایثارگری برگزار شد

سرمقاله شرق/ مورد ابن‌مقفع

سرمقاله اعتماد/ بی‌عدالتی در دادرسی مالیاتی

سرمقاله ایران/ چتر دیپلماسی اقتصادی بر سر مناسبات منطقه‌ای

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مردم کیست؟

سرمقاله ابتکار/ سهم مردم ازمیدان کجاست؟

گوشت این‌گونه 63.5 درصد گران شد

اوکراین از بیم حمله بلاروس 2 بیمارستان را تخلیه کرد

مدیران سینمایی فیلمهای کمدی را رونق سینما می دانند!

امیرعبداللهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است

گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه پرتغال با امیرعبداللهیان درباره کشتی اسرائیلی توقیف شده

پیام رئیسی به سیریل رامافوزا

سرمقاله وطن امروز/ وضعیت نتانیاهو 200 روز بعد از توفان

سرمقاله فرهیختگان/ 5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

روسیه به کانادا هشدار داد

پلیس برزیل برای یافتن بمب وارد سفارت روسیه شد

می‌خوای عطسه کنی جلوی دهنت رو بگیر!

سرمقاله خراسان/ تقویت تولید یا احیای واحدهای تولیدی؟!

سرمقاله کیهان/ طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد

تورم روسیه از پیش‌بینی‌ها عقب ماند

رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403

شکار پهپاد آمریکایی در آسمان یمن

کره‌ شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری جهان را در آمریکا داریم

کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد

بیانیه مقامت عراق درباره حمله به هدفی «حیاتی» در حیفا

بمباران بامدادی مرکز و جنوب غزه؛ 9 فلسطینی به شهادت رسیدند

آنتونی بلینکن بار دیگر به تل‌آویو سفر می‌کند

حماس: پاسخ اسرائیل را در مورد مذاکرات دریافت کردیم

دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرده بود!

امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است

سرکشی سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام از جانبازان سرافراز

پیام دیگر شاخه نظامی حماس به خانواده‌های اسرای صهیونیستی

دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی