اخبار محرمانه

آخرين مطالب

خیز ایران برای ورود به باشگاه صادرکنندگان برتر تجهیزات نفتی وزارت نفت

خیز ایران برای ورود به باشگاه صادرکنندگان برتر تجهیزات نفتی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت در دولت سیزدهم همواره کوشیده است در دوران تحریم، با حمایت از تولید داخل، کالاهای موردنیاز صنعت نفت را تأمین کند، گفت: تاکنون بیش از 85درصد تجهیزات موردنیاز صنعت نفت بومی‌سازی شده است و ایران می‌تواند در آینده نزدیک یکی از صادرکنندگان مطرح تجهیزات صنعت نفت باشد.

راهبردی‌بودن صنعت نفت و وابستگی آن به خارج از کشور همواره به‌عنوان اهرم فشار علیه اقتصاد ایران به‌ کار گرفته می‌شود. ازاین‌رو، از منظر امنیت ملی و چانه‌زنی‌های سیاسی، افزایش استقلال در حوزه صنعت نفت بسیار مهم است. یک بررسی ساده نشان می‌دهد در دهه‌های آینده سـرمایه‌گذاری چندصد میلیارد دلاری در حوزه صنعت نفت انجام خواهد شد که 50 تا 70 درصد از این مبلغ مربوط به خرید تجهیزات موردنیاز است.
همچنین، با توجه به شتاب زیاد تغییر در فناوری صنعت نفت، توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور بیش‌ازپیش اهمیت دارد. از همین رو، وزارت نفت همسو با اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و بهره‌مندی از مصوبه تولید بار اول (ماده 10 قانون جهش تولید دانش‌بنیان بند «ی» ماده 29 قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383.01.25) به‌منظور تأمین نیازهای فناورانه، راهبردی و تحریمی، سطح ارتباطات علمی و مالی خود را با شرکت‌ها و مؤسسه‌های دانش‌بنیان افزایش داده، به‌طوری که برای دومین بار رتبه نخست در همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را در میان دستگاه‌های اجرایی به‌ دست آورده است.
غلامرضا خوانساری، مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت، در گفت‌وگو با شانا با اشاره به نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با هدف حمایت از تولید داخلی، بیان کرد: در دولت سیزدهم فعالیت‌های قابل‌ توجهی میان شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز دانش‌بنیانی با بدنه صنعت نفت رقم خورده است.
وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم حدود 150 شرکت دانش‌بنیان با صنعت نفت همکاری می‌کردند، افزود: هم‌اکنون تعداد این شرکت‌ها به بیش از 660 شرکت رسیده که افزایش بیش از چهار برابری این شرکت‌ها نشان‌دهنده حمایت وزارت نفت با توجه به رویکرد مقام معظم رهبری، به‌منظور دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت خواهد بود.
مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت با اشاره به اینکه در موضوع ساخت بار اول تجهیزات صنعتی، وزارت نفت برای دومین سال پیاپی مقام نخست را در میان دیگر دستگاه‌های اجرایی به دست آورده است، گفت: این موضوع حاکی از تغییر نگاه وزارت نفت نسبت به شرکت‌های دانش‌بنیان برای تسهیل ورود آن‌ها به بدنه صنعت نفت است.
در ادامه مشروح گفت‌وگو با غلامرضا خوانساری، مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت را می‌خوانید.
ارزش قراردادهای نفتی که در دولت سیزدهم با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا شده، چقدر است؟ و سهم هرکدام از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت از ساخت بار اول چه میزان برآورد می‌شود؟
بیش از 63 قرارداد تولید بار اول در شرکت‌های اصلی و تابع وزارت نفت با 52 شرکت دانش‌بنیان به ارزش بیش از 92 میلیون دلار امضا شده که نشان‌دهنده جهش بیش از پنج برابری ارزش قراردادهای ساخت بار اول در دولت سیزدهم بوده و صرفه‌جویی ارزی 400 میلیون دلاری را به‌دنبال داشته است.
همچنین، مقدار خرید محصول‌های دانش‌بنیانی در صنعت نفت شامل ساخت تجهیزات و خدمات بیش از یک هزار قرارداد است که ارزش مجموع این قراردادها 500 میلیون دلار و 13.5 هزار میلیارد تومان است. از مجموع این قراردادها، 217 طرح به ارزش 273 میلیون دلار و 3.6 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت ملی نفت ایران، 221 طرح به ارزش 17 میلیون دلار و 3.9 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت ملی گاز ایران، 410 طرح به ارزش 176 میلیون دلار و 2.4 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و 154 طرح به ارزش 34 میلیون دلار و 3.4 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.

اخبار محرمانه


مهم‌ترین و بزرگ‌ترین طرح دانش‌بنیان صنعت نفت در شرایط کنونی را چه می‌دانید و پیشرفت این طرح چه مقدار است؟
یکی از اقدام‌های ارزشمند در صنعت نفت برای ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بدنه این صنعت، واگذاری چاه‌های کم‌بازده و بسته به این شرکت‌هاست که تاکنون 30 حلقه چاه در قالب 12 قرارداد به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار شده است.
همچنین، نزدیک به 800 قلم کالا و تجهیزات صنعت نفت با عنوان نیازهای فناورانه این صنعت روی سایت معاونت مهندسی بارگذاری شده است و شرکت‌هایی که تمایل دارند برای طراحی ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت فعالیت داشته باشند، می‌توانند پیشنهادهای خود را به وزارت نفت بازتاب دهند.
وزارت نفت به‌منظور بازارسازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان تاکنون چه اقدام‌هایی انجام داده است؟
در ابتدای دولت سیزدهم تعداد شرکت‌های سازنده در فهرست بلند منابع وزارت نفت یک‌هزار و 800 شرکت بود که هم‌اکنون با حمایت‌های حداکثری از سازندگان داخلی، تعداد شرکت‌های این فهرست به بیش از 2 هزار و 500 شرکت رسیده است و این آمار، تغییر رویکرد تأمین کالا از داخل کشور به‌جای تأمین کالا از خارج کشور در مجموعه صنعت نفت را نشان می‌دهد.
درواقع زمانی که فضا برای ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بدنه صنعت نفت باز می‌شود، بازار کار این شرکت‌ها نیز باید توسعه یابد، زیرا مصرف برخی تجهیزات و کالاهای اختصاصی صنعت نفت محدود است و سفارش‌ها باید پاسخگوی بخش سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها باشد.
به این منظور، کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی شکل گرفته است و به‌دنبال تشکیل ساختار سازمانی برای این بخش هستیم، زیرا صادرات خدمات فنی و مهندسی باید به‌صورت مدون در دل صنعت نفت نهادینه شود و بازار جهانی برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم باشد.
با توجه به اهمیت بازار جهانی، چه حمایت‌هایی از شرکت‌های ایرانی فعال صنعت نفت برای حضور در این بازارها شده است؟
تاکنون بیش از 90 شرکت دانش‌بنیان و سازنده با ظرفیت صادراتی، همچنین کشورهای هدف برای صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی شناسایی شده‌ و مراودات اقتصادی با آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است. ازجمله این بازارها، کشور ونزوئلاست که افزون بر بازسازی پالایشگاه نفت این کشور، بیش از 300 میلیون دلار پیشنهاد فنی و مالی برای تجهیزات موردنیاز صنایع گاز و پتروشیمی این کشور آمریکای مرکزی ارائه کرده‌ایم که در حال بررسی است و امیدواریم به امضای قرارداد برسد تا ارزآوری مناسبی را برای کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان رقم بزند.
همچنین، از دیگر فعالیت‌هایی که در بخش بین‌الملل در حوزه دانش‌بنیانی صنعت نفت آغاز کرده‌ایم، همکاری‌های پژوهشی و آموزشی با مراکز آموزشی و پژوهشی جهانی است. در این زمینه طرح‌هایی با کشورهای ونزوئلا، سوریه، عراق و روسیه به‌منظور تبادل دانشجو، تبادل دوره‌های آموزشی و تخصصی تنظیم، و پیشنهادها ارسال شده است.

اخبار محرمانه


به‌دلیل تحریم، در سال‌های اخیر دریافت استانداردها و گواهی‌نامه‌های بین‌المللی برای تجهیزات ساخت ایران با مشکل همراه بوده و از همین رو گواهی‌نامه کیفیت کالای ایرانی تعریف شده است. با توجه به راهبردی و پرخطر بودن صنعت نفت، گواهی‌نامه کیفیت کالاهای داخلی چگونه صادر می‌شود؟
تاکنون 240 استاندارد در صنعت نفت تدوین و بیش از 122 استاندارد ملی شده است. صدور گواهی کیفیت ضدانفجار برای شرکت‌های دانش‌بنیان و داخلی تسهیل شده است تا با زمان و هزینه پایین‌تر بتوانند این گواهی‌نامه را دریافت کنند.
همچنین، فرایند ارزیابی اصالت گواهی‌نامه‌های بین‌المللی برای حمایت از کیفیت کالاهای شرکت‌های سازنده و دانش‌بنیان ایجاد شده است که این ارزیابی، قابلیت این شرکت‌ها را برای رقابت با محصولات خارجی افزایش می‌دهد. در این فرایندها، مبنای ارزیابی‌ها استانداردهای بین‌المللی است.
نکته مهم آن است که مجموعه صنعت نفت دارای شرایط پرخطر است و امکان ریسک در این مجموعه وجود ندارد، ازاین‌رو ضروری است نظام کیفی در این صنعت به‌صورت دقیق و منسجم دنبال شود تا کاهش حوادث را شاهد باشیم و در بخش صادرات نیز شرکت‌ها کالاهای خود را با اطمینان بیشتری صادر کنند.
یکی دیگر از اقدام‌های وزارت نفت برای تقویت سطح کیفی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، ساماندهی آزمایشگاه‌هایی است که با این صنعت کار می‌کنند. در حال ارزیابی و ساماندهی این آزمایشگاه‌ها هستیم و سرانجام فهرست بلندی برای آن‌ها صادر می‌شود تا شرکت‌های اصلی و تابع صنعت نفت با آزمایشگاه‌های موردتأیید وزارت نفت همکاری کنند.
به نظر شما شرکت‌های فعال در صنعت نفت ایران این ظرفیت را دارند که افزون بر بازار داخلی به فکر فتح بازارهای جهانی باشند؟
در این زمینه و برای رسیدن به این هدف، ارتباط با مراکز نظام کیفیت بین‌المللی برای ارتقای نظام کیفیت صنعت نفت ضروری است، ازاین‌رو ارتباط انجمن نفت ایران با سازمان اعتباربخشی منطقه آسیا (APAC) برقرار شده است و پس از امضای توافق‌نامه، صنعت نفت قابلیت صدور گواهی‌نامه‌های بین‌المللی آزمایشگاهی را خواهد داشت که ابزار بسیار مناسبی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان به کشورهای هدف است.
همچنین، پیگیر فرایند تجاری‌سازی کالاهای شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم که تاکنون بیش از 85درصد محصولات موردنیاز صنعت نفت بومی‌سازی شده است و دغدغه جدی برای تأمین کالا در این صنعت وجود ندارد و در آینده نزدیک می‌توانیم یکی از صادرکنندگان مطرح در تجهیزات صنعت نفت باشیم.
رویکردی که در ایران پس از انقلاب به‌ویژه در دولت سیزدهم رقم خورد، سبب افزایش توجه وزارت نفت به بازارهای بین‌الملل شده است تا افزون بر تأمین نیاز خود در صنعت نفت، صنعت نفت جهان را نیز پوشش دهد.
سید امیر افتخاری‌پور

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1227609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفت وگو با مشهورترین سیاستمدار حامی فلسطین در اسپانیا

رونمایی از کاندیدای دولت برای ریاست مجلس!

بشنو باورنکن

افزایش اجساد ثبت نشده در کانادا به دلیل هزینه‌های بالای خاکسپاری

تشویق طولانی «سلنا گومز» در جشنواره کن

1000 هزار میلیارد تومان هزینه پنهان در بودجه

معاون سازمان تامین اجتماعی: بیمه راهکاری برای مشارکت مردم در تولید است

معاون نخست‌وزیر اسلواکی: جان «رابرت فیکو» دیگر در خطر نیست

انصارالله یمن: حمایت‌های آمریکا عامل تداوم جنایت‌های اسرائیل است

آفریقای جنوبی: پرونده شکایت علیه اسرائیل را در دیوان لاهه پیش می‌بریم

واشنگتن‌پست میلیاردهای آمریکایی حامی رژیم صهیونیستی را رسوا کرد

عکسی جذاب از بازیگر زیبای سریال «عشق ممنوع»

صداوسیما هم از بابت پخش این سریال شرمنده شد!

دانشجو: تیم‌های اعزامی حداکثر تا نیم ساعت آینده به محل مختصات احتمالی سانحه بالگرد رئیس‌جمهور می‌رسند

اتحادیه اروپا: وضعیت سانحه بالگرد رییس‌جمهور ایران را رصد می‌کنیم

تا این لحظه اثری از بالگرد رئیس جمهور یافت نشده است

خبرهای فوری شبکه‌های خبری بین‌المللی را درباره سانحه سقوط هلی‌کوپتر رئیسی

نزدیک شدن 4 تیم امدادی به اطراف منطقه سانحه

واکنش علی‌اف به سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور

تیم‌های امدادی به محل سانحه نزدیک‌تر شدند

شفقنا: خبر فوت آیت‌الله مظاهری کذب است

مهر: مجروحیت یا شهادت سرنشینان سانحه بالگرد قابل تایید نیست

توضیحات تکمیلی از سانحه بالگرد رئیس جمهور: بالگرد در ارتفاعات قرار دارد و دسترسی با خودرو میسر نیست

تماشای این سریال ایرانی در کشورهای عربی رکورد زد

نامه‌ «ابراهیم گلستان» به صادق چوبک درباره فروغ فرخزاد

برنامه‌های روتین شبکه یک و سه متوقف شد

تخته سنگ‌های عظیم مانع پیشروی در امدادرسانی به رئیس جمهور

آخرین وضعیت عملیات جستجوی بالگرد رئیس‌جمهور از زبان سخنگوی دولت

تصاویر جدیدی از عملیات جست‌وجوی بالگرد رئیس‌جمهور

وزیر بهداشت: همۀ امکانات درمانی را در منطقۀ حادثه مستقر کردیم

رئیس جمعیت هلال‌احمر: یک تیم به محل احتمالی سانحه نزدیک شده است

خبرگزاری دولت: امدادگران تاکنون موفق به پیدا کردن محل دقیق بالگرد نشده‌اند

تکذیب جلسه اضطراری شورای عالی امنیت درپی وقوع حادثه برای بالگرد رئیسی

توئیت ضرغامی درباره «فرود سخت»

آمریکا: گزارش‌ها درباره فرود سخت بالگرد رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران را دنبال می‌کنیم

پخش مستندی در پاسداشت از «قیصر امین‌پور»

قالیباف به اندازه کفایت، رأی می‌آورد

آخرین تغییرات بازار ارز و طلا

تیزر فصل دوم سریال «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

جزئیات جدید از محل جست و جوی هلی کوپتر رئیس‌جمهور

آخرین تصاویر زنده از محل سانحه بالگرد رئیس جمهور

سخنگوی اورژانس: عملیات هوایی متوقف شده/ تیم‌های امدادی سه نفره در حال تجسس هستند

وزیر کشور: هنوز به نقطه بالگرد نرسیدیم

آخرین تصویر از بالگرد حامل رئیس جمهور در پایان افتتاح سد «قیز قلعه سی»

سازمان امداد و نجات: مردم به منطقه سانحه هلی کوپتر رییس جمهور نروند

استوری صفحه اینستاگرام رئیس جمهور؛ ختم صلوات برای سلامتی

توضیحات رئیس جمعیت هلال احمر درخصوص جستجو برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور

گزارش خبرنگار صداوسیما از آخرین وضعیت جستجوها برای بالگرد رئیس جمهور

ارتباط زنده EOC سازمان امدادونجات هلال‌احمر با مرکز کنترل هماهنگی استان آذربایجان شرقی

مؤسسه خیریه چگونه یک‌شبه حزب سیاسی شد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی